НЕ РЕКОМЕНДОВАНО ЇСТИ ПЕРЕД ДОНАЦІЄЮ:
- копчена, гостра та смажена їжа з численними спеціями – табу мінімум упродовж 48 год перед донацією;
- соління;
- молочні продукти, у тому числі йогурти, сир, вершки, масло, а також яйця. Через мікрочастинки жиру сироватка крові стає надто густою, в’язкою, набуває каламутного вигляду. Це називають хільозом плазми.
- горіхи, фініки та банани заборонені з тієї ж причини;
- буряк рекомендують не вживати впродовж 48 год перед процедурою;
- чорницю варто припинити їсти за 72 год до забору крові;
- ковбасні вироби – сосиска, ковбаса, балик, шинка та інше;
- чипси, сухарики, халва, насіння, снеки, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади;
- солодкі магазинні напої містять шкідливі барвники;
- алкоголь, енергетичні напої за 48 год.