(095) 570-47-66

Дієта донора

НЕ РЕКОМЕНДОВАНО ЇСТИ ПЕРЕД ДОНАЦІЄЮ:

  • копчена, гостра та смажена їжа з численними спеціями – табу мінімум упродовж 48 год перед донацією;
  • соління;
  • молочні продукти, у тому числі йогурти, сир, вершки, масло, а також яйця. Через мікрочастинки жиру сироватка крові стає надто густою, в’язкою, набуває каламутного вигляду. Це називають хільозом плазми.
  • горіхи, фініки та банани заборонені з тієї ж причини;
  • буряк рекомендують не вживати впродовж 48 год перед процедурою;
  • чорницю варто припинити їсти за 72 год до забору крові;
  • ковбасні вироби – сосиска, ковбаса, балик, шинка та інше;
  • чипси, сухарики, халва, насіння, снеки, кетчуп, майонез, інші магазинні соуси та маринади;
  • солодкі магазинні напої містять шкідливі барвники;
  • алкоголь, енергетичні напої за 48 год.

Що можна вживати на сніданок:

  • варені крупи на воді;
  • макаронні вироби без додавання вершкового масла;
  • хліб;
  • сушка;
  • сухарі (не магазинні снеки!);
  • вівсяне печиво;
  • пропарена риба;
  • відварене м’ясо нежирних сортів.

Рекомендовано випити воду, солодкий чай, компот із сухофруктів.

Легкий сніданок повинен бути за 2-3 години до процедури